söndag 26 oktober 2008

Svensk sjukvård, i ett nötskal.

Efter mycket om och men det senaste året, så har vi äntligen fått komma till öron-kliniken.
Fick akutremiss dit i torsdags, vilken lättnad att äntligen få komma dit. Träffa någon som är specialiserad, och inte bara en allmänläkare.

Ända sedan vi var och sökte första gången för hennes öron, så fick vi till svar att hon hade ju mycket vax i sina öron, samt öroninflammationer gång på gång.
I torsdags fick vi till svars att hon hade gigantiskt mycket vax i sina små öron, så hon måste ha haft otroligt ont, lillfisan. Fick även frågan om hur tusan de andra läkarna ens kunnat se in till trumhinnan att hon haft inflammationer, denna läkaren kunde inte ens se en skymt av trumhinnan...
Resultat? En arg mamma (och ni som inte har träffat en arg mamma, så kan jag berätta att hon är riktigt arg), detta kanske betyder att hon aldrig ens haft en förbaskad öroninflammation, utan hela tiden bara lidit av vaxberget som sitter där så fint.

Så kanske, möjligen har 20-30tals penicillinkurer bara varit onödigt.
Som vanligt med sjukvården i Sverige, så kollar man inte upp ordentligt, utan vi ger bara en kur penicillin så blir det bra. Yeah, right. Fortfarande vansinnig.

De försökte iallafall suga ut vaxet med någon specialsug, men det gick sådär, då detta vaxet är som en sten. Han försökte även att plocka ut det med peang, men inte heller detta lyckades.
Så nu får hon örondroppar varje morgon och kväll för att se om det kan lösas upp så de kan suga ut det på torsdag när vi fått ny tid där.
Om inte, så får de söva lilla prinsessan och rensa ut allt.

Stackars, stackars barn. Och all denna tid har jag ansetts som den nojiga morsan. En mamma vet väl för fasen när ens barn inte mår bra!


Långt inlägg om små små öron. Jag kan ju säga att jag inte litar direkt på svensk sjukvård.

Nog om det, nu sover liten, och jag och min älskade + lillebror ska snart sätta oss och kolla på "Brudens bäste man", och njuta av brieost, kex, vindruvor, kräftstjärtar och lite allt möjligt.
Ibland får man gotta sig. (läs; ofta).

Hoppas ni haft en bra helg!
Rebecca

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hålla henne i skinnet, behövs det? Haha! Nu har jag iofs inte jobbat sedan i somras, men hon var ju så himla duktig hela tiden. Men nu har hon kanske fått mer skinn på näsan och mer bus i blodet sedan jag träffade henne senast ;)

Vad roligt att Texas och Molly går bra ihop, hon är så himla social så hon tycker säkert det är skitkul hon också! Kul att de är av samma ras, de är ju ganska ovanliga.. Åtmistone så är det ovanligt med mer än en på en och samma gata, men det är ju skitkul att de har varandra där haha..

Unknown sa...

Åhhhh stackars, stackars Nellan!
Jäkla idioter de kan vara, de där läkarna! (säger jag, med en låtsaspappa till läkare - men han är faktiskt skitbra!)

Hoppas det blir bättre snart så prinsessan slipper ha ont!

Ses snart - när kan ni?
KRAM!

E M M A sa...

Jag får ta och gratulera till giftemålet. :D Gud vad roligt för dig. Underbart. Gick förbi din mamma och bror härom veckan. Utanför idrottshallen. Hälsade, men tror inte hon såg vem jag var. :D Allt bra med er annars? Kraam

Anonym sa...

Hej Gummorna o gubben!

Vi sitter nu på Loungen på Hilton Kastrup, och njuter av ett glas champagne.
Imorgon bær det av till Dominikanska Republiken igen, och vi saknar er redan. Men vi ses ju snart igen.
Kramar och pussar till er alla från MAPA och Mormor och Morfar